Hoe werkt affiliate marketing?

macbook affiliate marketing

Hoe werkt affiliate marketing? Affiliate marketing is een soort verdienmodel.

Hierbij betaalt de de adverteerder zijn partners een percentage van een verkoop door middel van pay-per-sale.

Als je met affiliate marketing wilt beginnen moet je jezelf eerst aanmelden bij een affiliate programma. Dit is totaal niet moeilijk, je moet alleen een goed verzorgde website of blog hebben.

Even een voorbeeld om het misschien makkelijker voor je te maken. Stel je bent eigenaar van een website waar per dag veel bezoekers naartoe komen en je overweegt om aan de slag te gaan met affiliate marketing.

Dan sluit je je dus aan bij zo’n affiliate programma. Jouw account wordt dan waarschijnlijk goedgekeurd en dan kun je aan de slag.
Je gaat dan op zoek naar producten/diensten die bij jouw website niche passen.

Als iemand dan via jouw website dat product koopt krijg jij een percentage van dat product zijn bedrag.

Welke producten/diensten moet ik kiezen?

Je moet producten/diensten pakken die bij jouw website passen. Heb je een website over tennis, dan pak je bijvoorbeeld tennisrackets, of tennisballen.

Dan plaats je affilate-linkjes van dat product van bijvoorbeeld bol.com naar jouw website en kan je daar zo geld aan verdienen.

Banners of links gebruiken?

Banners kan je ook gebruiken voor je affiliate link. Het maakt eigenlijk niet uit wat je kiest. Want je linkt toch sowieso door naar de adverteerder.

Je bent dus sowieso bezig met kopers werven.

Hoe werken die affiliate linkjes nou eigenlijk?

Omdat je links of banners van de adverteerder krijgt aangeboden via het affiliate netwerk, bevat elke banner of link (in jouw account) een stukje code met jouw persoonlijke accountnummer. Door je persoonlijke account gebonden code in het promotiemateriaal, kan het affiliate-netwerk registreren of klanten via jouw links producten van de adverteerder bekijken of kopen.

Elke keer dat klanten via een van de links op jouw website een aankoop doet op de website van een adverteerder, krijg je over die aankoop een klein bedrag uitbetaald. Dat geldbedrag wordt een commissie genoemd.

Hoeveel commissie krijg ik?

We nemen gelijk even een voobeeld. Stel dat de commissie op 5 procent staat en de adverteerder verkoopt een laptop van duizend euro via jouw linkjes/banners.

Als affiliate heb je dan recht op een commissie van 5 procent over die duizend euro. Je zal dan een commissie van 50 euro uitbetaald krijgen.

Zo verdien je dus geld als affiliate marketeer van een product wat je niet eens zelf verkoopt!

Hoe werkt de uitbetaling van die commissies?

De sales moeten eerst worden goedgekeurd. Het komt namelijk weleens voor dat klanten hun product weer terug sturen. Je krijgt dan ook geen commissie uitbetaald. Daarom duurt het vaak enige tijd voordat je jouw commissies uitbetaalt krijgt.

De verkoper moet er namelijk zeker van zijn dat de koop definitief is.

De voor- en nadelen van affiliate marketing

Voordelen

  • Een populaire website kan al veel dagelijkse verkopen genereren.
  • Het is een zelfstandige manier van werken.
  • Je kunt er thuis mee aan de slag.

Nadelen

  • ‘No cure no pay’. Je zult pas sales gaan genereren als er bezoekers op je website komen. Zorg daar dus eerst voor.
  • Er gaat veel tijd in zitten.
  • Er is veel competitie.

Zorg voor goede inhoud

Heb je al een website met duizenden bezoekers per dag op je website? Dan is het zeker interessant om met affiliate marketing aan de slag te gaan.

Heb je dat nog niet? Zorg er dan eerst voor dat er mensen op jouw website komen, schrijf waardevolle content en ga gewoonweg aan de slag.

Meer informatie over hoe je meer bezoekers naar je website krijgt? Bekijk dan dit artikel over SEO!

Ben je geïnteresseert in affiliate marketing en wil je de gratis videotraining bekijken van Jacko Meijaard over affiliate marketing? Klik dan op de knop hieronder!

JA! Ik wil de gratis videotraining over affiliate marketing bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *