Wat zijn de mogelijkheden om geld verdienen met bloggen?

Het is mogelijk om geld te verdienen met bloggen. En dat ga je hier uitvinden!

De meeste mensen verdienen er nog eens geld mee ook! Als je dit goed doet kan je gewoon de wereld rondreizen en artikelen blijven plaatsen om je inkomsten te verdienen.

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met bloggen. En die ga je hier ontdekken.

Maar eerst een paar andere belangrijke onderwerpen over bloggen.

Wat zijn populaire onderwerpen voor een blog?

Als je echt een uniek onderwerp wil hebben dan moet je als onderwerp ‘jezelf’ pakken. Maar hier valt niet het meeste geld mee te verdienen.

Het is namelijk niet zeker dat mensen jouw blog over wat je doet interessant gaan vinden. Maar er zijn heel veel onderwerpen waarover je kunt gaan bloggen.

Dit zijn de meest populaire: reizen, beauty en fashion, make-up, gezondheid, klimaat en lifestyle.

Maar het is natuurlijk het beste om voor een onderwerp te kiezen wat jij het leukste vind. Dan blijft het makkelijk om er over te schrijven.

Ik vind dit namelijk het makkelijkst!

Bezoekers nodig om geld te verdienen

Je hebt natuurlijk bezoekers op je site nodig voordat je geld gaat verdienen met bloggen. Je moet dus veel artikelen schrijven zodat Google je kan laten zien op het internet.

De goede bloggers krijgen zo’n 10.000 bezoekers als ondergrens per maand. Dit valt niet te behalen in een paar dagen of weken.

Hier gaan echt wel een paar maanden of misschien wel jaren over heen. Maar dan heb je ook wel echt een hele succesvolle blog!

Ik zie zelf veel mensen beginnen met bloggen die er na een maand of 2 weer mee stoppen. Hartstikke zonde! Want als je doorzet liggen er talloze kansen voor je.

Hoe krijg je meer bezoekers op je blog?

Als je wilt dat je geld gaat verdienen met bloggen moet je jezelf afvragen hoe je bezoekers op je site gaat krijgen.

Ga je jouw blogposts delen op sociale media of wacht je tot mensen je vinden op Google?

Het maakt niet uit hoe je het doet, je blogs moeten in ieder geval interessant genoeg zijn om te lezen. Bedenk je dus waar mensen naar op zoek zijn.

Zo gaat deze blog over ‘geld verdienen met bloggen’, via Google kom jij dan dus bijvoorbeeld naar deze blog. Dit artikel is dus geschreven om jou antwoord te geven op jouw vraag. Zo levert deze blog lezers op.

Als je via Google meer bezoekers wil krijgen moet je specifieke blogs gaan schrijven. Dus geen ‘online geld verdienen’, maar ‘online geld verdienen met bloggen’ bijvoorbeeld.

Zo zet Google je eerder bovenaan in de zoekresultaten.

Gebruik ook de kleinere zoektermen. Het is namelijk niet dat als veel mensen op een zoekterm zitten dat jij er veel geld mee gaat verdienen.

Geef de kleinere zoektermen ook aandacht. En misschien maak jij er wel veel meer geld mee op je blog!

Begin eerst gewoon met artikelen schrijven voor je blog zodat mensen er op komen. Er is namelijk vrijwel niks te verdienen in de eerste paar maanden (op één ding na, die bespreek ik zo).

Als er eenmaal bezoekers op je blog zijn ga dan kijken naar hoe je er geld mee kan verdienen.

Manieren om geld te verdienen met bloggen

Als je bezoekers heb op je website kan je er geld mee gaan verdienen. Al die manieren ga je hieronder vinden. Pak de manier die bij jou past en die jij het fijnst vindt. Zo kom je het verste!

Google Adsense

Voor deze manier hoef je niet heel erg veel werk te verrichten. Deze manier is dan ook erg gemakkelijk om mee te beginnen.

Als je een account aan hebt gemaakt op Google Adsense krijg je een stukje code die je op je website moet plaatsen zodat Google relevante advertenties op jouw website kan laten zien.

Als iemand dan op die advertentie klikt krijg jij daar geld voor.

Met wat je hiermee gaat verdienen hangt af van het onderwerp van je blog. Als jij een blog hebt over de dure appartementen laat Google daar advertenties over zien.

Als iemand dan op zo’n advertentie klikt krijg jij daar waarschijnlijk veel geld voor. Gewoonweg omdat dure appartementen een grote markt is waar veel geld in valt te verdienen.

Maar wanneer jij een blog hebt over eten en Google daar dus advertenties over laat zien en iemand klikt dáár dan weer op krijg jij waarschijnlijk minder geld. Omdat dat lang niet zo duur is als dat appartement.

Denk er dus ook wel een beetje over na welk onderwerp je gaat keizen.

Als gemiddelde opbrengst kun je er in ieder geval vanuit gaan dat je per 1000 bezoekers op je blog, zo rond de 3 euro verdient.

Misschien lijkt dat nu niet veel maar dit zijn inkomsten die je, zolang je blog online staat, blijft houden. Je bouwt met een blog dus aan een passief inkomen.

Affiliate marketing

Dit is dé manier om geld te verdienen met bloggen.

Affiliate marketing houdt in dat jij producten promoot van iemand anders. Als jouw gepromote product verkocht wordt door jouw website. Krijg jij een percentage van dat bedrag.

Google Adsense of affiliate marketing?

Bij affiliate marketing kun je zelf kiezen welk product je gaat promoten. Bij Google Adsense heb je die keuze niet. Bij affiliate marketing krijg je ook per verkoop en niet per klik zoals bij Adsense.

Voor affiliate marketing moet je je aansluiten bij een affiliate programma van bijvoorbeeld bol.com. Van die website kies jij een product wat je wilt gaan promoten en daarvan krijg jij een unieke link.

Als iemand via die unieke link een product koopt krijg jij er geld van.

De hoeveelheid geld die je er mee verdiend kan heel erg verschillen per product en/of categorie.

Wil je meer weten over affiliate marketing? Lees dan hier een uitgebreider artikel over affiliate marketing!

Bloggen voor bedrijven

We hebben nog niet alle mogelijkheden met je besproken. Je kan namelijk ook gaan bloggen voor bedrijven.

Bloggen voor een bedrijf die je bijvoorbeeld als affiliate of partner in gedachten had.

Met een blog wordt een website namelijk heel veel meer bekeken. Er wordt ook meer vertrouwen gegeven aan de bezoekers op de site.

Hiermee is bloggen best wel groot geworden. En daar kan jij ook aan meedoen.

Als je het maar goed doet!

Bloggen is dus zoals je al hebt gemerkt een grote business. Je kan er dus ook zeker geld mee verdienen. Maar je moet het wel goed aanpakken.

Kies voor welk verdienmodel je gaat, of helemaal geen natuurlijk, maar daarvoor ben je hier niet gekomen :).

Mijn voorkeur voor geld verdienen met bloggen gaat uit naar affiliate marketing. Maar dat is mijn keuze.

Veel succes met geld verdienen op je blog! Niet afhaken! Rome is ook niet in één dag gebouwd.

En laat je vooral niet demotiveren door familieleden en vrienden die je vertellen dat dit allemaal een grote grap is. Want jij lacht dadelijk het hardst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *